Chokladdoppade jordgubbar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladdoppade jordgubbar

Lägg till ingredienser

Antal portioner ā 3 st: 4

Jordgubbar färska

12.0 

styck

Mörk choklad

50.0 

gram

Mjölkchoklad

50.0 

gram

Vit choklad

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Om chokladdekoration >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2

Recept: 876 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 12.0 styck 4%

Mörk choklad 50.0 gram 31%

Mjölkchoklad 50.0 gram 32%

Vit choklad 50.0 gram 33%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Om chokladdekoration > Äts ej

Tillagning (15 min )

Mängden choklad i receptet anger hur mycket som konsumeras. Mer choklad behövs för att kunna doppa. Överbliven choklad kan återanvändas, se nedan.

  1. Arbeta med en chokladsort i taget. Hacka i småbitar och lägg i skål till vattenbad (läs mer > Koka i vattenbad). 
  2. Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Ta av från värmen. Sätt skålen med choklad på kastrullen. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält.
  3. Doppa jordgubbar i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
  4. Fortsätt med nästa chokladsort.

Kockens kommentar

Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Läs mer > Om chokladdekoration.

Temperering: För att chokladen skall bli hård och blank kan man temperera chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Läs mer > Så tempereras choklad.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar