Rabarber på höjden

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarber på höjden

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Fanta-exotiska frukter

75.0 

cl

Strösocker

7.0 

dl

Kanelstång 10 cm

2.0 

styck

Stjärnanis

5.0 

styck

Kryddnejlika

6.0 

styck

Vaniljstång

2.0 

styck

Portvin

1.5 

msk

Rabarber fryst

600.0 

gram

Bragokex färdig

16.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om oxalsyra >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4352 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 180 gram)

Ingredienser

Visa:

Fanta-exotiska frukter 75.0 cl 7%

Strösocker 7.0 dl 61%

Kanelstång 10 cm 2.0 styck 1%

Stjärnanis 5.0 styck 0%

Kryddnejlika 6.0 styck 0%

Vaniljstång 2.0 styck 0%

Portvin 1.5 msk 1%

Rabarber fryst 600.0 gram 2%

Bragokex färdig 16.0 styck 11%

Vispgrädde 2.0 dl 17%

 

Kockskolan:

Om oxalsyra > Äts ej

Tillagning (15 min + 5 tim )

  1. Blanda fanta, socker, kanelstång, anis, nejlikor, vaniljstång och portvin. Koka upp och sjud på lägsta värme i 10 minuter.
  2. Skär rabarber i 5 centimeter långa bitar och sänk ner dem i lagen. Låt dem sjuda i 5 minuter.
  3. Häll rabarber och lag i en skål. Täck med plastfolie och låt stå över natten att marinera.
  4. Vispa grädden fast.
  5. Bygg ett torn, där kex och rabarber varvas. Toppa med vispad grädde. Häll sockerlagen runt om. Servera.

Kockens kommentar

Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njur­problem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Rabarber på höjden