Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 5
Recept: 523 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aprikoser färsk 4.0 styck 18%
Banan 2.0 styck 41%
Honung 2.0 msk 27%
Garnering:
Aprikoser färsk 1.0 styck 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 5 tim )
- Kärna ur aprikoserna. Tärna i centimeterstora bitar. Lägg i plastpåse och frys.
- Skala banan och skiva i centimeterbitar. Lägg i plastpåse och frys.
- Låt ligga i frysen i 5 timmar eller mer.
- Kärna ur och skiva garneringsaprikosen.
- Ta ut aprikoser och banan ur frysen. Lägg i matmixer tillsammans med honung. Mixa slätt.
- Häll upp i glas, garnera med aprikosskivor.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Aprikossorbet
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan