 
  
              
  
    
              Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Bakplåtspapper
(bakplåtspapper, smörpapper, smörgåspapper, bakplåtsduk, silpat)
                 baking paper, greaseproof paper, parchment paper
                baking paper, greaseproof paper, parchment paper
              
                 papier cuisson, papier sulfurisé
                papier cuisson, papier sulfurisé
              
                 carta forno
                carta forno
              
                 Backpapier
                Backpapier
              
                 papel hornear, papel vegetal
                papel hornear, papel vegetal
              
Bakplåtspapper (fr. papier cuisson) är ett alternativ till att smöra en ungsform eller ugnsplåt. Materialet är värmtåligt och gör att varan inte fastnar vid underlaget.
Bakplåtsdukar används på samma sätt och kan återanvändas efter att de diskats. Silpat (varumärke) är en fiberglasduk som används vid bakning för att inte varan skall fästa vid underlaget. 
Smör(gås)papper (fr. papier sulfurisé) är ett glansigt papper liknande bakplåtspapper, men tål vanligtvis inte den heta värmen i ugnen. Smörpapper används som omslagspapper eller vid bak.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2020-05
Recept med Bakplåtspapper
Det finns 168 recept med Bakplåtspapper
- 
                
                    Hård knäckbräckTid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    ÄppelflarnstårtaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad grekisk pizzaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Bouchée ā la Reine, drottningens vol-au-ventTid: 1 tim (+ 45 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pizza al papricaTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Färskosttårta på 3 ingredienserTid: 1 tim 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spritzkuchen (spritskaka), tyska munkar, German crullersTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Så bakas veteknutar och vetekringlorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    BondkakorTid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Havreknäcke, glutenfrittTid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara