
Fotograf/bild: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Vitsocker
(vitt socker 1. fint strösocker 2. extra finkornigt socker, bagerisocker 3. bitsocker, sockerbitar)
white sugar 1. granulated sugar, table sugar 2. caster sugar, superfine sugar, baker´s sugar 3. lump sugar
sucre blanc 1. sucre granulé 2. sucre semoule, sucre fin, sucre poudre 2. sucre en morceaux, sucre moulé
zucchero bianco 1. zucchera semolato 2. zucchero superfino 3. zollette di zucchero, zucchero a quadretti
weißer Zucker 1. Streuzucker 2. Feiner Zucker, feinkörniger Zucker 3. Würfelzucker
azucar blanco 1. azúcar blanquilla, azúcar de mesa 2. azúcar superfino 3. terrones de azúcar
Vitsocker (= sackaros), i allmänt tal kallat socker, framställs ur sockerrör eller betsocker (läs mer > Så framställs socker). Vitsocker finns i form strösocker med olika kornstorlek och bitsocker.
- Vikt/omvandling: 1 dl strösocker = 90 gram. 100 gram =1,1 dl. 1 msk = 14 gram, 1 tsk = 4,7 gram.
En hård sockerbit = 4 gram, lättsmält = 3 gram. 4 sockerbitar = 1 msk strösocker. 25 st = 1 dl strösocker.
1 dl strösocker + 1 dl vatten = 1,5 dl. - Smak: Mycket sött. Vitsocker utgör smaknorm som all annan sötma jämförs med. Socker minskar upplevelsen av sälta och beska.
- Alternativ vara: Andra naturliga och syntetiska sötningsmedel.
- Försäljning/säsong: Säljs året om.
- Förvaras torrt. Mycket lång hållbarhet.
Florsocker (pudersocker) är också vitt socker. Franskans sucre en poudre är emellertid inte pudersocker utan extra finkornigt strösocker. Franskt pudersocker benämns Sucre glace. Läs mer > Florsocker.
SÅ ANVÄNDS VITSOCKER
Vitsocker är världens ledande sötningsmedel och används i matlagning och till desserter.
Läs mer
Recept med Vitsocker
Det finns 839 recept med Vitsocker
-
Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercream
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Soupe été de tomate, kall tomatsoppa (förrätt)
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nötklickar, nötkakor - glutenfria kakor med potatismjöl
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladsockerkaka med nötter
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Dacquoise-anslag, Palois-anslag marängmandelbotten
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kolasås - grundrecept
Tid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalvdans (efterrätt)
Tid: 35 min (+ 2 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Makalösa nötkakor
Svarighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan