Cashewröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cashewröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cashewnötter osaltade

200.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Paprika röd

4.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

Kryddkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 179 gram)

Ingredienser

Visa:

Cashewnötter osaltade 200.0 gram 77%

Olivolja 2.0 msk 15%

Paprika röd 4.0 styck 10%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%

Salt 0%

Kryddkrasse 0%

Tillagning (15 min )

  1. Kärna ur paprika och skär i mindre bitar. Skala och hacka vitlök.

  2. Hetta upp olja i panna på medelhög värme. Lägg ner paprika, vitlök och nötter. Stek utan att bränna tills paprikan är mjuk.

  3. Lägg över i en matberedare och tillsätt olja och sambal. Pressa ner lite citronjuice. Mixa. Smaka av med salt.

  4. Lägg upp och garnera med lite kryddgrönt t.ex. kryddkrasse.

Kockens kommentar

Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.

PASSAR TILL

Aprikos- & hasselnötsbröd

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Cashewröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg