För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bröd med aprikos och hasselnöt

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Dinkelmjöl fint

8.0 

dl

Rågmjöl fullkorn

4.0 

dl

Vatten

5.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Salt

1.0 

msk

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Russin

1.0 

dl

Aprikoser torkade

1.0 

dl

Vattenreduktion bröd

-2.4 

dl

 

Kockskolan:

 

Om ljust matbröd >

 

 

Så bakas ljust bröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 1651

GBR (GI) / port: 51

Recept: 3301 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 7%

(Tillagad portion: 614 gram)

Ingredienser

Visa:

Dinkelmjöl fint 8.0 dl 51%

Rågmjöl fullkorn 4.0 dl 22%

Vatten 5.0 dl 0%

Jäst färsk 50.0 gram 2%

Salt 1.0 msk 0%

Smör normalsaltat 20.0 gram 4%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 10%

Russin 1.0 dl 6%

Aprikoser torkade 1.0 dl 4%

Vattenreduktion bröd -2.4 dl -0%

 

Kockskolan:

Om ljust matbröd > Äts ej

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > Äts ej

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Låt smöret bli rumsvarmt. Värm vattnet fingervarmt (37°C).
  2. Smula jäst i en bunke. Rör ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt mjöl, salt och smör. Knåda väl eller kör i degblandare i 3 minuter.
  4. Grovhacka nötter och aprikoser. Tillsätt detta och russin i degen. Blanda väl igen. Låt jäsa i bunke med duk över i 30 minuter.
  5. Knåda ihop degen. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Forma: Ta upp degen och knåda ihop den igen. Dela degen. Forma limpor. Lägg över på smord plåt. Låt jäsa under duk i 50 minuter.
  7. Sätt ugnen på 220°C.
  8. Grädda i ugnen i 30 minuter.

Kockens kommentar

Lös mer > Om mjukt bröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 1,2 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Passande tillbehör

Pumparöra

Cashewröra

Rödbetsröra

Kikärtsröra

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Ljust matbröd

Liknande recept som Bröd med aprikos och hasselnöt