Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 323

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2632 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 15%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Tortilla 16.0 st små 76%
Jalapeno grön inlagd 1.0 msk 0%
Hårdost lagrad 250.0 gram 37%
Mozzarella 75.0 gram 7%
Olivolja 0%
Ger 4 st/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finriv hårdost med rivjärn ner i en bunke. Smula ner mozzarella (med fingrarna). Finhacka jalapeño. Blanda.
- Smöra en ugnsplåt eller använd smörpapper på en plåt. Lägg ut tortillan och lägg på ett lager ostblandning på varje tortilla.
- Sätt in i ugnen 5-10 minuter till fin färg. Serveras ljumma eller rumsvarma.
Kockens kommentar
Tortillan bör vara cirka 8 cm breda. Finns inte sådana att köpa, kan man stansa ut mindre rundlar ur stora tortillas, med hjälp av en matring eller ett stort glas.
PASSAR TILL
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Heta ostquesadillas
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan