Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 215

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1903 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tortilla 4.0 styck 40%
Brieost 28% fett 250.0 gram 43%
eller %
Camembert 23% fett Äts ej
Gul lök 1.0 styck 3%
Jalapeno hel inlagd 75.0 gram 1%
Papaya färsk 0.3 st stor 0%
Tillbehör:
Gräddfil 2.0 dl 14%
Ger 4 trekanter/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200°C. Koka upp lite vatten i en kastrull. Skala lök och skär den i tunna skivor. Lägg löken i det kokande vattnet och ta av kastrullen från plattan. Låt stå 15 minuter.
- Smöra en bakplåt. Skär bort papayans skal och ta ur kärnorna. Skär i skivor.
- Skär tortillakakorna vardera i fyra bitar. Lägg på en skiva papaya, en bit ost, lite jalapeno och ett par ringar förvälld lök.
- Lägg de färdiga tortillabitarna på plåten. Sätt in i ugn cirka 15 minuter, tills osten smält.
- Servera med gräddfil och lite sallad.
Kockens kommentar
Quesadillas är tortillas med ost och andra pålägg, som äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet. Vår quesadilla på bilden är dock tillagad öppen.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Brie & papaya quesadillas
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Heta pumpakärnor
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rostade pumpakärnor
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lins- och cashewmix
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nöt- och fruktblandning med glöggsmak
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Baconinlindade fikon
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bacondadlar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillade vattenkastanjer
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kapris- och tomatmarinerad mozzarellini (tilltugg)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tigeraperitif
Tid: 15 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan