
Fotograf/bild: Film: Growing Your Food In Your Own Backyard, baby spinach
Babyspenat
(minispenat, babyspenat)
Latin: Spinacia oleracea
baby spinach
épinard de bébé
spinaci del bambino
Baby spenat
espinaca pequena
Babyspenat är primörvarianten av spenat. Färsk spenat i butik är oftast babyvarianten. Läs mer > Spenat. Se film, klicka på "Growing your food" under bilden ovan.
- Vikt i butik: Blad < 1 gram. 1 dl = 20 gram.
- Smak: Babyspenat har fyllig mild smak. Sprödare och mildare än storebror.
- Alternativ vara: Mangoldskott, mâche, spenat, mangold.
- Försäljning/säsong: Färsk babyspenat säljs året om i butik.
- Förvaras i kylskåp 1-8ºC, helst i plastpåse. Kort hållbarhet, upp till en vecka.
Odla: Babyspenat kan odlas på friland, i växthus och i kruka på balkong eller inomhus. Läs mer > Odla minisallat.
SÅ ANVÄNDS BABYSPENAT
Babyspenat användas med fördel färsk i sallader, eller som smaksättare eller dekoration av mat. I övrigt kan den användas som vuxen spenat, lättkokt, hastigt stekt eller stuvad. Primörblad förvälls mindre än 1 minuter. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2022-05
Läs mer
Recept med Babyspenat
Det finns 46 recept med Babyspenat
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gorgonzolafylld lax
Tid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasiga spenatvåfflor passande till plockmat
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tagliatelle med spenat, tomat och pecorino
Tid: 12 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mesclun, provensalsk primörsallad
Tid: 20 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings sallad
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Lammfärspaj på grekiskt vis
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani