
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 971

GBR (GI) / port: 18
Recept: 3885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Farfalle (Barilla) 400.0 gram 37%
Valnötskärnor 150.0 gram 26%
Bladspenat färsk 100.0 gram 0%
Babyspenat 100.0 gram 0%
Äpple grönt 1.0 styck 1%
Gorgonzola } 150.0 gram 13%
Salt 2.0 krm 0%
Honung flytande 1.0 dl 12%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%
Garnityr:
Gorgonzola } 50.0 gram 4%
Valnötskärnor 20.0 gram 3%
Honung flytande 1.0 msk 2%
Balsamvinäger röd } 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om dekorativ pasta > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
- Rosta valnötter på medelvärme i en stekpanna utan stekfett. Smula sönder nötterna något och salta.
- Riv gorgonzola i bitar. Skölj spenat och riv de största bitarna. Kärna ur och skiva äpple tunt. Häll på balsamvinäger över äpplet. Låt dra.
- Blanda pasta, spenat, valnötter och äpple i en stor skål. Häll på honung.
- Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.
Kockens kommentar
Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.Christian Campogiani: Det här är ett bra exempel på en pastarätt som man kan servera på en buffé eller som en fräsch sommarlunch. Äpple och honung ger rätten en fin sötma, osten ger en krämig och salt karaktär, vilket kompletteras på ett fint sätt av den syrliga balsamvinägern.
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan