Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola

Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Farfalle (Barilla)

400.0 

gram

Valnötskärnor

150.0 

gram

Bladspenat färsk

100.0 

gram

Babyspenat

100.0 

gram

Äpple grönt

1.0 

styck

Gorgonzola }

150.0 

gram

Salt

2.0 

krm

Honung flytande

1.0 

dl

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

 

Garnityr:

 

Gorgonzola }

50.0 

gram

Valnötskärnor

20.0 

gram

Honung flytande

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om dekorativ pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 971

GBR (GI) / port: 18

Recept: 3885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Farfalle (Barilla) 400.0 gram 37%

Valnötskärnor 150.0 gram 26%

Bladspenat färsk 100.0 gram 0%

Babyspenat 100.0 gram 0%

Äpple grönt 1.0 styck 1%

Gorgonzola } 150.0 gram 13%

Salt 2.0 krm 0%

Honung flytande 1.0 dl 12%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 0%

 

Garnityr:

Gorgonzola } 50.0 gram 4%

Valnötskärnor 20.0 gram 3%

Honung flytande 1.0 msk 2%

Balsamvinäger röd } 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om dekorativ pasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
  2. Rosta valnötter på medelvärme i en stekpanna utan stekfett. Smula sönder nötterna något och salta.
  3. Riv gorgonzola i bitar. Skölj spenat och riv de största bitarna. Kärna ur och skiva äpple tunt. Häll på balsamvinäger över äpplet. Låt dra.
  4. Blanda pasta, spenat, valnötter och äpple i en stor skål. Häll på honung.
  5. Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.

Kockens kommentar

Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.

Christian Campogiani: Det här är ett bra exempel på en pastarätt som man kan servera på en buffé eller som en fräsch sommarlunch. Äpple och honung ger rätten en fin sötma, osten ger en krämig och salt karaktär, vilket kompletteras på ett fint sätt av den syrliga balsamvinägern.

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola