Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing

Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tortellini Prosciutto Crudo

250.0 

gram

Mozzarella

250.0 

gram

Körsbärstomater

200.0 

gram

Nätmelon

1.0 

styck

Basilika

15.0 

blad

Salt

2.0 

krm

Svartpeppar

2.0 

krm

Olivolja

3.0 

msk

 

Dressing:

 

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om fylld pasta >

 

 

Kuljärn, kulskärare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 387 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortellini Prosciutto Crudo 250.0 gram 21%

Mozzarella 250.0 gram 34%

Körsbärstomater 200.0 gram 3%

Nätmelon 1.0 styck 10%

Basilika 15.0 blad 0%

Salt 2.0 krm 0%

Svartpeppar 2.0 krm 0%

Olivolja 3.0 msk 18%

 

Dressing:

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 12%

Flingsalt 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om fylld pasta > Äts ej

Kuljärn, kulskärare > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Koka tortellini enligt anvisning på paketet. Kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten.
  2. Dela mozzarella i 2x2 cm stora bitar. Skär tomater i klyftor.
  3. Dela och kärna ur melon. Kula ut med kulskärare eller tesked det mest av köttet. Spara resterna till dressingen.
  4. Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
  5. Dressing: Pressa citron. Skrapa ut resterna ur melonen. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja. Mixa med stavmixer.
  6. Lägg i lite av dressingen i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan om. Garnera salladen med basilikablad.

Kockens kommentar

Tortellini har ett mytomspunnet ursprung som baseras på en legend att tortellinin är en avbildning av Venus navel. Det första receptet man hittat på tortellini är från 1500-talet.

Tips! Servera till helgrillad biff med grillade zucchini- och aubergineskivor.

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing