Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Dryckestips
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 120
Kcal / portion: 466
GBR (GI) / port: 4
Recept: 1863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tortellini Prosciutto Crudo 250.0 gram 21%
Mozzarella 250.0 gram 34%
Körsbärstomater 200.0 gram 3%
Nätmelon 1.0 styck 10%
Basilika 15.0 blad 0%
Salt 2.0 krm 0%
Svartpeppar 2.0 krm 0%
Olivolja 3.0 msk 18%
Dressing:
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 12%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om fylld pasta > Äts ej
Kuljärn, kulskärare > Äts ej
Skapat av: Barilla
Kock: Christian Campogiani
Tillagning (15 min )
- Koka tortellini enligt anvisning på paketet. Kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten.
- Dela mozzarella i 2x2 cm stora bitar. Skär tomater i klyftor.
- Dela och kärna ur melon. Kula ut med kulskärare eller tesked det mest av köttet. Spara resterna till dressingen.
- Vänd runt tortellini, tomater, melonkulor, mozzarella, basilika, olja, salt och peppar.
- Dressing: Pressa citron. Skrapa ut resterna ur melonen. Lägg i en bunke tillsammans med citronsaft, flingsalt och olivolja. Mixa med stavmixer.
- Lägg i lite av dressingen i salladen och vänd runt. Servera resten vid sidan om. Garnera salladen med basilikablad.
Kockens kommentar
Tortellini har ett mytomspunnet ursprung som baseras på en legend att tortellinin är en avbildning av Venus navel. Det första receptet man hittat på tortellini är från 1500-talet.Tips! Servera till helgrillad biff med grillade zucchini- och aubergineskivor.
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan