Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mezze penne tricolore

400.0 

gram

Pinjenötter

50.0 

gram

Babyspenat

80.0 

gram

Soltorkade tomater

200.0 

gram

Honung flytande

6.0 

msk

Chèvre

200.0 

gram

Olivolja

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om rörpasta >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Carlsberg Export

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 804

GBR (GI) / port: 22

Recept: 3217 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 444 gram)

Ingredienser

Visa:

Mezze penne tricolore 400.0 gram 44%

Pinjenötter 50.0 gram 10%

Babyspenat 80.0 gram 0%

Soltorkade tomater 200.0 gram 10%

Honung flytande 6.0 msk 13%

Chèvre 200.0 gram 21%

Olivolja 0%

Svartpeppar grovmald 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om rörpasta > Äts ej

Om pasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt förpackning.
  2. Rosta/stek pinjenötter i torr panna på medelhög värme till lite färg. Låt svalna.
  3. Skölj spenaten och lägg upp i stor skål. Strimla soltorkade tomater och lägg dem i skålen.
  4. Häll pastan i durkslag och låt svalna. Skölj ev. med kallt vatten för att påskynda. 
  5. Häll ner pastan i skålen och tillsätt en skvätt olivolja. Ringla honung över och dra några varv på peppar­kvarnen. Blanda.
  6. Smula över chevre och strö över nötter.

Kockens kommentar

Mezze penne är en mindre penne rigate. Läs mer > Om rörpasta.

Alternativ

Pastasallad med soltorkade tomater

Italiensk pastasallad

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre