Kalori- och GI:
![](http://www.kunskapskokboken.se/img/dk/gfx/plupp-yellow.png)
Kcal / 100 gram: 131
![](http://www.kunskapskokboken.se/img/dk/gfx/plupp-yellow.png)
Kcal / portion: 635
![](http://www.kunskapskokboken.se/img/dk/gfx/plupp-red.png)
GBR (GI) / port: 23
Recept: 2539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Penne rigate 400.0 gram 56%
Tomater 3.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Basilika finhackad 2.0 msk 0%
Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%
Oregano torkad 2.0 krm 0%
Kycklingfilé utan skinn 250.0 gram 10%
Mâchesallad 20.0 gram 0%
Olivolja 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 1.0 styck 27%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Kärna ur tomaterna och skiva. Riv citronskal (det gula, ej vitt kött). Pressa citronsaft i en kopp. Skala och finhacka vitlök. Hacka basilika. Skiva oliver. Blanda med oregano och olja i en skål. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag. Lägg tillbaka i kastrull och håll den varm.
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme och stek kyckling cirka 4 minuter. Låt rinna av på papper.
- Vänd ner kyckling och tomatröra i pastan. Blanda med mache- eller annan sallat.
Kockens kommentar
Varma/ljumma sallader fungerar utmärkt som lätt måltid, som förrätt eller på buffébordet. Om rätten serveras kall, tillsätt i så fall salladen efter det att övriga ingredienser kallnat.
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Insalata di pollo - kycklingsallad
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan