Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2355 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pasta torr 250.0 gram 38%
Paprika röd 2.0 styck 3%
Fänkål 1.0 styck 3%
Olivolja 0.5 dl 16%
Kronärtskocka konserv} 300.0 gram 13%
Parmesanflarn 60.0 gram 9%
Pinjenötter 60.0 gram 17%
Jordgubbe 8.0 styck 1%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Kärna ur och strimla paprika. Strimla fänkål. Hetta upp olivilja i en stekpanna. Lägg i paprika och fänkål. Fräs hastigt. Blanda med pastan.
- Halvera kronärtskockor och jordgubbar. Rosta pinjenötter i en torr panna. Grovhacka basilika. Riv parmesan. Blanda allt med pastan.
- Pressa i juice från citron. Salta och peppra.
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan