Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Penne lisce torr

400.0 

gram

Soltorkade tomater

20.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Pesto Genovese

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Ärtskott till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om pesto >

 

 

Om rörpasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 26

Recept: 1952 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 347 gram)

Ingredienser

Visa:

Penne lisce torr 400.0 gram 73%

Soltorkade tomater 20.0 styck 9%

Purjolök 0.5 styck 2%

Pesto Genovese 4.0 msk 17%

Salt och peppar 0%

Ärtskott till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Om rörpasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag. Skölj i kallt vatten och låt svalna om salladen skall serveras kall.
  2. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Ansa och tunnskiva purjolök. Förväll löken hastigt om mildare löksmak önskas (lägg i kokande vatten, ta upp efter 10 sekunder, kyl av i kallt vatten). Blanda med pastan.
  3. Tillsätt pesto och rör om. Peppra rikligt.
  4. Serveras ljummen eller kall. Garnera med ärtskott.

Kockens kommentar

Penne lisce är oräfflad penne. Räfflad benämns Penne rigate. Läs mer > Om rörpasta.

Alternativ

Hemlagad pesto genovese

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott