Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 488

GBR (GI) / port: 26
Recept: 1952 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Penne lisce torr 400.0 gram 73%
Soltorkade tomater 20.0 styck 9%
Purjolök 0.5 styck 2%
Pesto Genovese 4.0 msk 17%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag. Skölj i kallt vatten och låt svalna om salladen skall serveras kall.
- Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Ansa och tunnskiva purjolök. Förväll löken hastigt om mildare löksmak önskas (lägg i kokande vatten, ta upp efter 10 sekunder, kyl av i kallt vatten). Blanda med pastan.
- Tillsätt pesto och rör om. Peppra rikligt.
- Serveras ljummen eller kall. Garnera med ärtskott.
Kockens kommentar
Penne lisce är oräfflad penne. Räfflad benämns Penne rigate. Läs mer > Om rörpasta.
Alternativ
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan