Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 532

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1268 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 55%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Basilika 2.0 krukor 1%
Pinjenötter 5.0 msk 24%
Pecorinoost 50.0 gram 15%
Olivolja 1.0 dl 59%
Grovt salt 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Mortel > Äts ej
Kockskolan:
Om pesto > Äts ej
Sås till pasta, pizza > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala vitlök. Grovhacka de fasta ingredienserna så blir det lättare att mortla.
- Krossa vitlök och salt i en mortel. Tillsätt pinjenötter och ost. Stöt/rör om till geggig massa.
- Tillsätt basilika och rör om längs mortelns kanter.
- Tillsätt olivolja och massera samman smeten. Smaka av.
- Hållbar i en vecka i kylskåp. Övertäckt med olja håller den längre.
Kockens kommentar
Passar t.ex. till
Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto
Liknande recept som Pesto alla Genovese, klassisk pesto
-
Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Caesardressing original
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Rödvinsdressing
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Salladsdressing, salladsmarinad
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna Bergenström
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pesto på avokadoolja och spenat
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sötsur balsamicosås
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan