Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 680

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 76%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matolja 2.0 dl 99%
Vinäger 0.5 dl 1%
Kapris hackad 1.0 tsk Äts ej
Schalottenlök finhackad 1.0 tsk 0%
Örtkryddor finhackad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Om vinägrett, dressing > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hacka kapris, lök och örtkryddor mycket fint.
- Blanda alla ingredienser och skaka om.
- Passar till kallt eller varmt kokt oxkött, grisfötter, kokt kyckling, kokt fisk, kalvhuvud och som salladsdressing.
Kockens kommentar
Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara persilja. Ravigoter = "uppiggande" på franska. Detta är en kall dressing, men såsen kan även serveras varm med tillsatt kalvvelouté (ljus grundsås). Klassiskt tillbehör till kalvhuvud, kalvhjärna eller pärlhöna. En Mayonnaise ā la ravigote är en majonnäs smaksatt med finhackad lök och örtkryddor. Läs mer > Om vinägrett, dressing.Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto
Liknande recept som Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
-
Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Caesardressing original
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Rödvinsdressing
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Salladsdressing, salladsmarinad
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna Bergenström
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pesto på avokadoolja och spenat
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sötsur balsamicosås
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan