Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor

Foto: Plan Magrir

Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 680

Kcal / portion: 805

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 76%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Matolja 2.0 dl 99%

Vinäger 0.5 dl 1%

Kapris hackad 1.0 tsk Äts ej

Schalottenlök finhackad 1.0 tsk 0%

Örtkryddor finhackad 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om vinägrett, dressing > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Hacka kapris, lök och örtkryddor mycket fint.
  2. Blanda alla ingredienser och skaka om.
  3. Passar till kallt eller varmt kokt oxkött, grisfötter, kokt kyckling, kokt fisk, kalvhuvud och som salladsdressing.

Kockens kommentar

Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara persilja. Ravigoter = "uppiggande" på franska. Detta är en kall dressing, men såsen kan även serveras varm med tillsatt kalvvelouté (ljus grundsås). Klassiskt tillbehör till kalvhuvud, kalvhjärna eller pärlhöna. En Mayonnaise ā la ravigote är en majonnäs smaksatt med finhackad lök och örtkryddor. Läs mer > Om vinägrett, dressing.

Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto

Liknande recept som Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor