
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 623

Kcal / portion: 266

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1063 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 69%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggula 1.0 styck 5%
Vispgrädde 4.0 msk 20%
el. gräddfil 0%
Matolja 1.0 dl 75%
Vinäger 0.2 msk 0%
Örtkryddor finhackad 2.0 msk 0%
Citronjuice 0%
Kockskolan:
Om vinägrett, dressing > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Tillagning
- Hacka örtkryddorna mycket fint.
- Vispa ihop äggula med grädde/gräddfil i en skål, så att det blandas ordentligt.
- Blanda olja med vinäger, skaka om.
- Vispa sedan ner vinägretten droppvis, som man gör majonnäs.
- Smaka av med citron och rör ner örtkryddorna.
Kockens kommentar
Örtkryddor kan vara persilja, gräslök, dragon, körvel eller bara dill. Såsen passar till sallader, kall eller varm fisk och till kalla ägg. Såsen passar som dressing av sallader, till fisk och som dippsås.Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto
Liknande recept som Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
-
Sauce vinaigrette, vinägrett grundrecept
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce ravigote, en uppigande dressing med kapris, lök och bladkryddor
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Caesardressing original
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Vinaigrette ā la crčme, dressing med grädde eller gräddfil
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Rödvinsdressing
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Salladsdressing, salladsmarinad
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna Bergenström
-
Pesto alla Genovese, klassisk pesto
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pesto på avokadoolja och spenat
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Sötsur balsamicosås
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan