Sötsur balsamicosås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sötsur balsamicosås

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Balsamvinäger röd }

2.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om vinägrett, dressing >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 383

Kcal / portion: 397

GBR (GI) / port: 16

Recept: 794 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 5%

Kolhydrater: 78%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 104 gram)

Ingredienser

Visa:

Balsamvinäger röd } 2.5 dl 40%

Strösocker 1.0 dl 48%

Smör normalsaltat 1.0 msk 12%

 

Kockskolan:

Om vinägrett, dressing > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (12 min )

  1. Häll balsmavinäger och socker i en kastrull och koka ner vätskan till halva mängden.
  2. Vispa därefter ner smör i såsen.

Kockens kommentar

Servera såsen varm eller kall till salladsrätt eller varm till smakrika kötträtter.

Passar till

Tomatsallad balsamico

Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto

Liknande recept som Sötsur balsamicosås