Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 2

Olivolja

1.5 

dl

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Salladskrydda

0.5 

tsk

Dragon torkad

0.5 

tsk

Vitlök

1.0 

klyfta

 

Alternativ:

 

Rödvinsvinäger

3.0 

msk

Äppelcidervinäger

3.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om Anna Bergenström >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 546

Kcal / portion: 623

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1247 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 57%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 114 gram)

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.5 dl 90%

Senap fransk osötad 2.0 msk 3%

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 6%

Salladskrydda 0.5 tsk 0%

Dragon torkad 0.5 tsk 0%

Vitlök 1.0 klyfta 1%

 

Alternativ:

Rödvinsvinäger 3.0 msk Äts ej

Äppelcidervinäger 3.0 msk Äts ej

 

Kockskolan:

Om Anna Bergenström > Äts ej

Tillagning

  1. Senapen (gärna Bornier som är god och ger dressingen extra bra konsistens) blandas med mild italiensk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger, eller äppelcidervinäger).
  2. Tillsätt salladskrydda och torkad, söndersmulad dragon.
  3. Vispa ner lite olja i taget, eller använd en så kallad redningsberedare, som skakas så att senapen binds ihop med oljan och det övriga.
  4. Till sist kan man tillsätta en skalad och pressad vitlöksklyfta, eller sticka en tandpetare i klyftan och stoppa ner den i flaskan. Tandpetaren hindrar klyftan att följa med när man sedan häller ur flaskan.

Kockens kommentar

Anna Bergenström  är en legendarisk gastronom. Hon har varit matskribent i Damernas värld, Tidningen Vi, och Dagens Nyheter. Hon har skrivit många mat- och kokböcker bland andra Annas mat. Läs mer > Om Anna Bergenström.

Anna: Jag brukar ofta göra en stor sats av den här dressingen. Jag gör såsen i omgångar och häller efter hand över det hela i en rymlig flaska. Det är bekvämt att ha den stående i kylskåpet. Den här dressingen blir (tack vare senapen och skakningen i rednings­beredaren) ganska tjock i konsistensen - kan därför tunnas ganska rejält med vatten utan att förlora smak.

Fler recept inom Salladssås, dressing, pesto

Liknande recept som Min bästa salladsdressing (Anna Bergenström)