Tomatsallad balsamico

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomatsallad balsamico

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olika tomatsorter

1.2 

kilo

Mozzarella

250.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Gräslök

1.0 

knippe

Parmaskinka skivad

12.0 

skivor

 

Sås:

 

Balsamvinäger röd }

2.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

A Christmann Riesling

Torrt friskt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 493 gram)

Ingredienser

Visa:

Olika tomatsorter 1.2 kilo 11%

Mozzarella 250.0 gram 33%

Rödlök 1.0 styck 3%

Gräslök 1.0 knippe 1%

Parmaskinka skivad 12.0 skivor 18%

 

Sås:

Balsamvinäger röd } 2.5 dl 17%

Strösocker 1.0 dl 20%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Tillagning (15 min )

  1. Sås: Börja med såsen. Häll balsamvinäger och socker i en kastrull och koka ner vätskan till halva mängden.
  2. Vispa därefter ner smör i såsen. Håll såsen varm.
  3. Skär upp tomaterna i mindre bitar. Riv mozzarella och skinka i mindre bitar. Skala rödlök. Finhacka lök och gräslök.
  4. Lägg upp tomatklyftorna på tallrikar och tillsätt skinka, mozzarella, lök och gräslök. Stringla balsamsåsen över salladen.

Kockens kommentar

Detta är en perfekt lätt och smakrik måltid en varm sommardag. Fungerar även bra som förrätt. Minska då mängden till hälften. Använd helst små/mindre tomater av olika sorter, vilket ger varierande smak och färg åt anrättningen.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Tomatsallad balsamico