Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Romansallat

2.0 

huvuden

Granatäpple

1.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Kycklinginnerfilé

500.0 

gram

Sesamfrön

46.0 

gram

Creme fraiche

2.0 

dl

Persilja

1.0 

kruka

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

0.3 

styck

Citronskal

0.5 

styck

Matolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2200 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 295 gram)

Ingredienser

Visa:

Romansallat 2.0 huvuden 2%

Granatäpple 1.0 styck 2%

Avokado 2.0 styck 19%

Kycklinginnerfilé 500.0 gram 24%

Sesamfrön 46.0 gram 12%

Creme fraiche 2.0 dl 29%

Persilja 1.0 kruka 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 0.3 styck 0%

Citronskal 0.5 styck 0%

Matolja till stekning 2.0 msk 11%

Salt 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skär ner romansallad i stora bitar. Lägg i kallvatten.
  2. Värm en stekpanna med olja att steka i. Häll ut sesamfrön på en tallrik. Vänd kyckling i sesamfrön. Stek i pannan.
  3. Dela och kärna ur avocado. Skär i strimlor. Slunga salladen torr. Lägg ut på ett fat. Fördela ut avocado. Dela granatäpple och knacka ur kärnorna över salladen.
  4. Skala vitlök. Riv citronskal. Mixa vitlök, citronskal, chili och crème fraiche med en stavmixer. Smaka av med lite salt.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling