Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Knipprödbetor

600.0 

gram

Romansallat

8.0 

blad

Salladslök

8.0 

styck

Cocktailtomater

12.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Sojasås

2.0 

msk

Honung

1.0 

msk

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Kycklinglårfilé

600.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 354

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1416 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 376 gram)

Ingredienser

Visa:

Knipprödbetor 600.0 gram 19%

Romansallat 8.0 blad 0%

Salladslök 8.0 styck 3%

Cocktailtomater 12.0 styck 3%

Olivolja 0.5 dl 27%

Sojasås 2.0 msk 1%

Honung 1.0 msk 5%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Kycklinglårfilé 600.0 gram 41%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Börja med att koka rödbetor. Det tar 15-30 minuter, prova dig fram.
  2. Bryt blad av romansallad. Dela tomater. Strimla salladslökar. Blanda samman olja, soja, vinäger, honung, salt och peppar.
  3. När rödbetorna känns mjuka, spola under kallt vatten. Gnugga av skalet. Blanda med dressingen.
  4. Hetta upp en grillpanna. Krydda kyckling med salt och peppar. Grilla lårfiléerna 3-4 minuter på varje sida.
  5. Arrangera salladen med alla ingredienser. Avsluta med de grillade kycklinglårfiléerna.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé