Carina Brydlings sallad

Foto: Svensk Raps ¤

Carina Brydlings sallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Isbergssallat

1.0 

huvud

Babyspenat

1.0 

förp.

Romansallat baby

1.0 

kruka

Körvel färsk

1.0 

kruka

Basilika färsk

1.0 

kruka

Vattenkrasse

25.0 

gram

Citronmeliss färsk

1.0 

kruka

Sidfläsk rökt

200.0 

gram

Surdegsbröd, limpa

0.5 

styck

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Flingsalt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Dressing:

 

Yoghurt grekisk

2.0 

dl

Rapsolja kallpressad

1.0 

dl

Citron juice+skal

1.0 

styck

Sardellfilé i burk

4.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

Parmesan nyriven

0.5 

dl

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2878 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 397 gram)

Ingredienser

Visa:

Isbergssallat 1.0 huvud 3%

Babyspenat 1.0 förp. 1%

Romansallat baby 1.0 kruka 0%

Körvel färsk 1.0 kruka 0%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Vattenkrasse 25.0 gram 0%

Citronmeliss färsk 1.0 kruka 0%

Sidfläsk rökt 200.0 gram 27%

Surdegsbröd, limpa 0.5 styck 19%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 8%

Flingsalt 0%

Svartpeppar 0%

 

Dressing:

Yoghurt grekisk 2.0 dl 8%

Rapsolja kallpressad 1.0 dl 26%

Citron juice+skal 1.0 styck 1%

Sardellfilé i burk 4.0 styck 1%

Kapris 2.0 msk 0%

Parmesan nyriven 0.5 dl 3%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Dressing: Mixa rapsolja, citronskal, lite citronsaft, sardeller, vitlök, kapris och parmesan i en mixerkanna till en slät massa.
  2. Vänd ner massan i den tjocka yoghurten och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. OBS! Yoghurten går ej att mixa tillsammans med de övriga ingredienserna i mixern eftersom den då blir lös.
  3. Sallad: Skär bröd i kuber, krutonger. Börja med att knapersteka fläsk. Lägg på hushållspapper och låt svalna.
  4. Diska pannan och häll på rapsolja. Stek krutonger gyllene och lägg även dem åt sidan på hushållspapper.
  5. Bryt sallat i grova bitar och blada av örter i en stor skål. Tillsätt dressing och blanda runt. Toppa med knaperstekt fläsk och krutonger.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Carina Brydlings sallad