Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2878 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Isbergssallat 1.0 huvud 3%
Babyspenat 1.0 förp. 1%
Romansallat baby 1.0 kruka 0%
Körvel färsk 1.0 kruka 0%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Vattenkrasse 25.0 gram 0%
Citronmeliss färsk 1.0 kruka 0%
Sidfläsk rökt 200.0 gram 27%
Surdegsbröd, limpa 0.5 styck 19%
Rapsolja kallpressad 2.0 msk 8%
Flingsalt 0%
Svartpeppar 0%
Dressing:
Yoghurt grekisk 2.0 dl 8%
Rapsolja kallpressad 1.0 dl 26%
Citron juice+skal 1.0 styck 1%
Sardellfilé i burk 4.0 styck 1%
Kapris 2.0 msk 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 3%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (30 min )
- Dressing: Mixa rapsolja, citronskal, lite citronsaft, sardeller, vitlök, kapris och parmesan i en mixerkanna till en slät massa.
- Vänd ner massan i den tjocka yoghurten och blanda runt. Smaka av med salt och peppar. OBS! Yoghurten går ej att mixa tillsammans med de övriga ingredienserna i mixern eftersom den då blir lös.
- Sallad: Skär bröd i kuber, krutonger. Börja med att knapersteka fläsk. Lägg på hushållspapper och låt svalna.
- Diska pannan och häll på rapsolja. Stek krutonger gyllene och lägg även dem åt sidan på hushållspapper.
- Bryt sallat i grova bitar och blada av örter i en stor skål. Tillsätt dressing och blanda runt. Toppa med knaperstekt fläsk och krutonger.
Fler recept inom Sallad med kött
Liknande recept som Carina Brydlings sallad
-
Bulgursallad med korv och aprikos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Matig sommarsallad med salami och ost
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Carina Brydlings sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Melon med skinka (lätt måltid)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad med limemarinerad kyckling
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Renskavssallad med vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstsallad med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel