Sallad med limemarinerad kyckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sallad med limemarinerad kyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

600.0 

gram

Mâchesallad

1.0 

förp.

Romansallat baby

2.0 

huvuden

Rucolasallat

2.0 

knippen

Rödlök

1.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

 

Marinad:

 

Olivolja till stekning

2.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

Chilifrukt färsk

0.5 

styck

Senapsfrö

1.0 

krm

Pepparblandning

 

 

Flingsalt

 

 

 

Vinägrett:

 

Persilja finhackad

1.0 

msk

Basilika finhackad

3.0 

msk

Parmesan nyriven

4.0 

msk

Olivolja

1.0 

dl

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 14%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 309 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 600.0 gram 39%

Mâchesallad 1.0 förp. 1%

Romansallat baby 2.0 huvuden 1%

Rucolasallat 2.0 knippen 1%

Rödlök 1.0 styck 3%

Avokado 2.0 styck 18%

 

Marinad:

Olivolja till stekning 2.0 dl Äts ej

Lime färskpressad 1.0 styck Äts ej

Chilifrukt färsk 0.5 styck Äts ej

Senapsfrö 1.0 krm Äts ej

Pepparblandning Äts ej

Flingsalt Äts ej

 

Vinägrett:

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Basilika finhackad 3.0 msk 0%

Parmesan nyriven 4.0 msk 4%

Olivolja 1.0 dl 33%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min + 35 min )

  1. Marinad: Blanda kryddor och olivolja i en skål. Riv ner skalet från limen i skålen och pressa ut saften. Rör om och lägg ner kycklingfiléerna i marinaden och blanda ordentligt. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter.
  2. Tag ut kycklingfiléer och låt dem rinna av något på hushållspapper. Stek dem sedan på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta. Låt dem svalna.
  3. Gör salladen under tiden. Skölj salladen, skala och skär löken i ringar. Skär avokado i klyftor och lägg upp vackert på en tallrik. Skär sedan upp kycklingen i bitar och lägg dem ovanpå salladen.
  4. Vinägrett: Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen. Servera.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Sallad med limemarinerad kyckling