Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 633

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 37%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 4.0 msk 18%
Svarta bönor konserv 100.0 gram 4%
Bulgur gryn 3.0 dl 33%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 2%
Basilika 1.0 kruka 0%
Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Hallon till garnering 2.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen.
- Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
- Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning.
- Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök.
- Lägg bulgur i en bunke och blanda med bönor, sallat, basilika och lök. Pressa citronsaft över.
- Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Salta?
- Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.
Passar till
Fler recept inom Sallad med kött
Liknande recept som Citrus- och kycklingsallad
-
Bulgursallad med korv och aprikos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Matig sommarsallad med salami och ost
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Carina Brydlings sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Melon med skinka (lätt måltid)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad med limemarinerad kyckling
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Renskavssallad med vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstsallad med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel