Renskavssallad med vitlökscreme

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Renskavssallad med vitlökscreme

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Renskav

400.0 

gram

Smör till stekning

1.0 

msk

 

Rödbeta

2.0 

st stora

Palsternacka

2.0 

st stora

Morot

1.0 

styck

Champinjoner

4.0 

styck

Kronärtskocka konserv}

1.0 

burk

Rucolasallat

100.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Lingon torrfrysta

0.5 

dl

Flingsalt

 

 

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

 

Kockskolan:

 

Om skav >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 567

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2269 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 438 gram)

Ingredienser

Visa:

Renskav 400.0 gram 22%

Smör till stekning 1.0 msk 4%

 

Rödbeta 2.0 st stora 6%

Palsternacka 2.0 st stora 7%

Morot 1.0 styck 2%

Champinjoner 4.0 styck 1%

Kronärtskocka konserv} 1.0 burk %

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Olivolja 2.0 msk 10%

Lingon torrfrysta 0.5 dl 1%

Flingsalt 0%

 

Creme fraiche 2.0 dl 28%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

 

Kockskolan:

Om skav > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Koka rödbetor. Färska 15-20 minuter, äldre 40-60 minuter. Spola dem kalla. Skala och skär i bitar.
  2. Skala palsternackor. Skär i bitar. Koka färdiga i lättsaltat vatten 5-10 minuter.
  3. Hyvla morötter tunt.
  4. Skiva svamp. Dela kronärtskockor.
  5. Skala och pressa vitlök. Blanda med crème fraiche.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek skaven i 5-10 minuter.
  7. Vänd grönsakerna i olja. Salta lätt. Lägg upp. Lägg på skaven. Klicka över crème fraichen. Strö över lingon.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Renskavssallad med vitlökscreme