Pestosallad med fullkornspasta och soltorkade tomater

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pestosallad med fullkornspasta och soltorkade tomater

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spiralpasta fullkorn

300.0 

gram

Plocksallat

70.0 

gram

Rödlök

1.0 

st liten

Avokado

2.0 

styck

Soltorkade tomater

16.0 

styck

Apetina tärnad 22% fett }

200.0 

gram

Pesto Genovese

4.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spiralpasta >

 

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 8%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 332 gram)

Ingredienser

Visa:

Spiralpasta fullkorn 300.0 gram 45%

Plocksallat 70.0 gram 0%

Rödlök 1.0 st liten 2%

Avokado 2.0 styck 19%

Soltorkade tomater 16.0 styck 6%

Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 23%

Pesto Genovese 4.0 tsk 5%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spiralpasta > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
  2. Skölj och grovriv sallad. Skala och skiva lök och avokado.
  3. Häll upp pastan i en stor bunke och blanda med pesto.
  4. Tillsätt övriga ingredienserna och rör om.

Kockens kommentar

Lägg gärna till eller ta bort ingredienser efter eget behag. Vill man t.ex ha en lite matigare pastasallad går det bra att lägga till kyckling i salladen.

Passar till

Rosenbröd

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Pestosallad med fullkornspasta och soltorkade tomater