Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 1022

GBR (GI) / port: 16
Recept: 4089 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Penne rigate 350.0 gram 30%
Pesto:
Pinjenötter 50.0 gram 8%
Basilika 1.0 kruka 0%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Parmesan 100.0 gram 9%
Olivolja 2.5 dl 46%
Tillbehör:
Cocktailtomater 12.0 styck 1%
Rucolasallat 100.0 gram 1%
Parmesan till garnering 50.0 gram 4%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka pasta enligt instruktionerna på paketet. Kallspola den.
- Pesto: Mosa eller mixa pinjenötter, basilika, vitlök, parmesan och olivolja i en mortel eller en matberedare.
- Dela tomater. Blanda pesto, pasta, tomater och ruccola. Hyvla över parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Penne (it. "fjäderpennor"), rigate (it. räfflad) är klassisk rörpasta. Läs mer > Om rörpasta. Pasta blandat med pesto (Pesto pasta) är en vanlig maträtt i Italien. Läs mer > Pesto.Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Kall pestopenne med tomat och parmesan
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan