Kall pestopenne med tomat och parmesan

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kall pestopenne med tomat och parmesan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Penne rigate

350.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Pesto:

 

Pinjenötter

50.0 

gram

Basilika

1.0 

kruka

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Parmesan

100.0 

gram

Olivolja

2.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Cocktailtomater

12.0 

styck

Rucolasallat

100.0 

gram

Parmesan till garnering

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om rörpasta >

 

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 1022

GBR (GI) / port: 16

Recept: 4089 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 425 gram)

Ingredienser

Visa:

Penne rigate 350.0 gram 30%

Salt och peppar 0%

 

Pesto:

Pinjenötter 50.0 gram 8%

Basilika 1.0 kruka 0%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Parmesan 100.0 gram 9%

Olivolja 2.5 dl 46%

 

Tillbehör:

Cocktailtomater 12.0 styck 1%

Rucolasallat 100.0 gram 1%

Parmesan till garnering 50.0 gram 4%

 

Kockskolan:

Om pasta > %

Om rörpasta > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Koka pasta enligt instruktionerna på paketet. Kallspola den.
  2. Pesto: Mosa eller mixa pinjenötter, basilika, vitlök, parmesan och olivolja i en mortel eller en matberedare.
  3. Dela tomater. Blanda pesto, pasta, tomater och ruccola. Hyvla över parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

 Penne (it. "fjäderpennor"), rigate (it. räfflad) är klassisk rörpasta. Läs mer > Om rörpasta. Pasta blandat med pesto (Pesto pasta) är en vanlig maträtt i Italien. Läs mer > Pesto.

Fler recept inom Pastasallader

Liknande recept som Kall pestopenne med tomat och parmesan