Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvbräss

800.0 

gram

Vispgrädde

2.0 

dl

Pesto Genovese

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Granat

Ljus besk lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2690 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvbräss 800.0 gram 27%

Vispgrädde 2.0 dl 27%

Pesto Genovese 3.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 7%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 33%

 

Kockskolan:

Så lagas bräss > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge. Blanchera, det vill säga lägg den i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den i 5-10 minuter. Tag ur. Låt rinna av och svalna något.
  2. Dra bort hinnorna som täcker brässen.
    Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad eller dylikt).
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek brässen hastigt någon minut och tillsätt grädde. Rör ner pesto. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Bräss är en körtel, ett organ för immunförsvaret, som finns hos unga ryggradsdjur. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på, så beställ i god tid hos kötthandlaren.

Alternativt tillbehör

Pressad kokt potatis

Fler recept inom Bräss

Liknande recept som Kalvbräss pesto