För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt dubbelpanerad kalvbräss

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvbräss

600.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Fettupptag vid stekning

50.0 

gram

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

4.0 

msk

Ägg

1.2 

styck

Ströbröd

2.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Haricots verts färska

250.0 

gram

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Kapris

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 549

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2197 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 434 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvbräss 600.0 gram 25%

Smör till stekning Äts ej

Fettupptag vid stekning 50.0 gram 17%

Om fettupptag > %

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 4.0 msk 6%

Ägg 1.2 styck 4%

Ströbröd 2.0 dl 20%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 24%

Haricots verts färska 250.0 gram 3%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 2%

Kapris 4.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Blötlägg: Lägg brässen i en stor skål med mycket vatten. Låt gärna stå under droppande kran i 1,5 timmar. Byt vatten flera gånger.
  2. Ansa: Ta ur brässen och dra varsamt bort hinnor, så mycket som möjligt. Detta tar lite tid. Undvik att skada köttet. Lägg tillbaka i vattenbad. Tillsätt 1 msk vinäger eller citrojuice per liter vatten i bunken. Byt vattnet + syra flera gånger. Avlägsna resterande hinnor efter någon halvtimme.
  3. Dubbelpanera (se kommentar): Skär brässen försiktigt i centimetertjocka skivor. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål. Häll ut mjöl och ströbröd på varsitt fat. Vänd brässen först i mjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Lägg dem på tallrik och låt vila en stund så att paneringen binder ihop.
  4. Potatis: Skala och koka potatis. Pressa potatis i en skål. Tillsätt gärna en klick smör. Smaka av med salt och peppar.
  5. Bönor: Koka upp vatten och förväll bönorna några minuter (al dente).
  6. Stek: Bryn matfett (smör) i en stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara för het, för då bränns paneringen. Lägg i brässen och stek 3-4 minuter på var sida, tills paneringen fått gyllenbrun färg.
  7. Servera: Lägg upp på tallrik/fat. Strö över kapris och häll på lite steksky. Servera med citronklyfta, pressad potatis och bönor. 

Kockens kommentar

De som har fördomar om inälvsmat, vet inte vilka delikatesser de går miste om!

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Brässen med panering och fettupptag väger tillagad 185 gram per portion, varav panering 34%. Energimängd 390 Kcal, varav 65% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativt tillbehör

Kokt ris

Pilaffris

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Bräss

Liknande recept som Stekt dubbelpanerad kalvbräss