Ris de veau, stekt kalvbräss i bit

Foto: Aufeminin

Ris de veau, stekt kalvbräss i bit

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvbräss

800.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Smör

1.0 

msk

Matolja

1.0 

msk

Balsamvinäger röd }

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1027 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 174 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvbräss 800.0 gram 71%

Vetemjöl 2.0 msk 6%

Smör 1.0 msk 9%

Matolja 1.0 msk 12%

Balsamvinäger röd } 1.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Så lagas bräss > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Aufeminin" under bilden.

  1. Blancera (förväll) och ansa brässen. Läs mer > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Skär brässen i rektangel form. I filmen används en metallform, som också används vid stekning.
  3. Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme. Stek köttet (i formen) på båda sidor tills genomstekt och till gyllenbrun yta. Salta lätt. Det tar cirka 5 minuter.
  4. Stek småbitarna i smör och lite balsamvinäger.

Kockens kommentar

Brässen består av två halvor sammanbundna med ett mjukt vitt rör som skärs bort. Den jämnare, rundare och fastare halvan är den finare biten och kallas i Frankrike för noix (nöt). Den andra kallas gorge (strupbiten) och är mer ojämn i formen, full av vener och ofta delad. Läs mer > Klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Bräss

Liknande recept som Ris de veau, stekt kalvbräss i bit