Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 257

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1027 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvbräss 800.0 gram 71%
Vetemjöl 2.0 msk 6%
Smör 1.0 msk 9%
Matolja 1.0 msk 12%
Balsamvinäger röd } 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Så lagas bräss > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Aufeminin" under bilden.
- Blancera (förväll) och ansa brässen. Läs mer > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Skär brässen i rektangel form. I filmen används en metallform, som också används vid stekning.
- Hetta upp smör och matolja i panna på medelvärme. Stek köttet (i formen) på båda sidor tills genomstekt och till gyllenbrun yta. Salta lätt. Det tar cirka 5 minuter.
- Stek småbitarna i smör och lite balsamvinäger.
Kockens kommentar
Brässen består av två halvor sammanbundna med ett mjukt vitt rör som skärs bort. Den jämnare, rundare och fastare halvan är den finare biten och kallas i Frankrike för noix (nöt). Den andra kallas gorge (strupbiten) och är mer ojämn i formen, full av vener och ofta delad. Läs mer > Klicka på ingrediensen.Fler recept inom Bräss
Liknande recept som Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
-
Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt dubbelpanerad kalvbräss
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddstuvad kalvbräss
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvbräss pesto
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan