Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 673

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2690 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvbräss 800.0 gram 27%
Vispgrädde 2.0 dl 27%
Pesto Genovese 3.0 msk 9%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 33%
Kockskolan:
Så lagas bräss > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge. Blanchera, det vill säga lägg den i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den i 5-10 minuter. Tag ur. Låt rinna av och svalna något.
- Dra bort hinnorna som täcker brässen.
Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad eller dylikt). - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek brässen hastigt någon minut och tillsätt grädde. Rör ner pesto. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Bräss är en körtel, ett organ för immunförsvaret, som finns hos unga ryggradsdjur. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på, så beställ i god tid hos kötthandlaren.
Alternativt tillbehör
Fler recept inom Bräss
Liknande recept som Kalvbräss pesto
-
Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt dubbelpanerad kalvbräss
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddstuvad kalvbräss
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvbräss pesto
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan