Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss

Foto: Cuisine du Moun

Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvbräss

800.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Vitlök

2.0 

klyftor

Smör till stekning

4.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Persilja till garnering

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 9%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 184 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvbräss 800.0 gram 60%

Vetemjöl 2.0 msk 5%

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Smör till stekning 4.0 msk 32%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Persilja till garnering 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas bräss > 0%

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Cuisine du Moun" under bilden.

  1. Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Hacka persilja. Mosa vitlök eller använd vitlökspasta (se nedan). Vänd brässbitarna i vetemjöl.
  3. Stek: Smält rikligt med smör i stekpanna på medelvärme och fräs köttet runt om tills genomstekt med gyllenbrun yta utan att bränna. Det tar 5-10 minuter beroende på hur stora bitarna är.
  4. Strö över persilja. Salta lätt. Tillsätt vitlök eller vitlökspasta. Pressa över citronjuice. Rör om och låt steka någon minut till.

Kockens kommentar

I filmen smaksätts rätten med pâte d´ail (vilökspasta), vilket är mixad vitlök med lite matolja. Färdig sådan kan köpas i Frankrike, men knappast i Sverige. Se dito recept via länk nedan.

Passar till

Pâte d´ail, vitlökspasta

Fler recept inom Bräss

Liknande recept som Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss