Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvbräss 800.0 gram 60%
Vetemjöl 2.0 msk 5%
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Smör till stekning 4.0 msk 32%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Kockskolan:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Cuisine du Moun" under bilden.
- Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Hacka persilja. Mosa vitlök eller använd vitlökspasta (se nedan). Vänd brässbitarna i vetemjöl.
- Stek: Smält rikligt med smör i stekpanna på medelvärme och fräs köttet runt om tills genomstekt med gyllenbrun yta utan att bränna. Det tar 5-10 minuter beroende på hur stora bitarna är.
- Strö över persilja. Salta lätt. Tillsätt vitlök eller vitlökspasta. Pressa över citronjuice. Rör om och låt steka någon minut till.
Kockens kommentar
I filmen smaksätts rätten med pâte d´ail (vilökspasta), vilket är mixad vitlök med lite matolja. Färdig sådan kan köpas i Frankrike, men knappast i Sverige. Se dito recept via länk nedan.Passar till
Fler recept inom Bräss
Liknande recept som Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss
-
Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt dubbelpanerad kalvbräss
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddstuvad kalvbräss
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvbräss pesto
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan