Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1536 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 19%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvbräss 500.0 gram 30%
Vispgrädde 3.0 dl 70%
Tillval:
Kockskolan:
Så lagas bräss > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
Så stuvar man > Äts ej
Kock: Tore Wretman
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
- Skär den kokta brässen i små bitar.
- Fräs upp smör i stekkastrull och låt tärningarna "svettas" några minuter utan att vidbrännas.
- Tillsätt vispgrädde och låt småkoka under omrörning tills lagom tjock sås. Smaka av med kryddor, eventuellt också med sherry.
Kockens kommentar
Om mindre fet grädde används behövs tillsats av lite vetemjöl. Strö i så fall lite mjöl över brässen innan grädden tillsätts och rör om försiktigt. Receptet hämtat från Tore Wretmans kokbok Meny.
Fler recept inom Bräss
Liknande recept som Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
-
Ris de veau, stekt kalvbräss i bit
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de veau Grande fine - klassisk bräserad kalvbräss
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Ris de Veau Meuničre, enkelpanerad stekt kalvbräss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt dubbelpanerad kalvbräss
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddstuvad kalvbräss
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvbräss pesto
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan