Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss

Foto: Péché de gourmandise

Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kalvbräss

500.0 

gram

Vispgrädde

3.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Sherry (torr)

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas bräss >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1536 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 169 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvbräss 500.0 gram 30%

Vispgrädde 3.0 dl 70%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Sherry (torr) 0%

 

Kockskolan:

Så lagas bräss > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Blanchera (förväll) och ansa brässen. Se > Så lagas bräss. Extratid 2 timmar.
  2. Skär den kokta brässen i små bitar.
  3. Fräs upp smör i stekkastrull och låt tärningarna "svettas" några minuter utan att vidbrännas.
  4. Tillsätt vispgrädde och låt småkoka under omrörning tills lagom tjock sås. Smaka av med kryddor, eventuellt också med sherry.

Kockens kommentar

Om mindre fet grädde används behövs tillsats av lite vetemjöl. Strö i så fall lite mjöl över brässen innan grädden tillsätts och rör om försiktigt. Receptet hämtat från Tore Wretmans kokbok Meny.

Fler recept inom Bräss

Liknande recept som Ris de veau ā la crčme - gräddstuvad kalvbräss