För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gräddstuvad kalvbräss

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvbräss

600.0 

gram

 

Stuvning:

 

Smör el. margarin

1.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Grädde

2.0 

dl

Sherry (torr)

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Citron (juice+kött)

1.0 

styck

Kryddgrönt till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2376 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 377 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvbräss 600.0 gram 23%

 

Stuvning:

Smör el. margarin 1.0 msk 4%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Grädde 2.0 dl 30%

Sherry (torr) 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 38%

Citron (juice+kött) 1.0 styck 2%

Kryddgrönt till garnering 0%

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge.
  2. Blanchera, det vill säga lägg brässen i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den 5-10 minuter. Tag ur, låt rinna av, låt svalna något och torka av.
  3. Dra bort hinnorna som täcker brässen.
    Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad eller dylikt).
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Smält matfett i en kastrull. Vispa ner mjöl. Tillsätt grädde och sherry. Låt sjuda ett par minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med kryddor.
  6. Häll såsen över brässen tills lagom mängd. Värm upp. Lägg upp och garnera med hackat kryddgrönt.

Kockens kommentar

Stuvad kalvbräss är en milt smakande delikatess, som också passar utmärkt som fyllning i omelett, krustad, vol-au-vent, eller på en rostad brödskiva. Halvera därvid mängden ingredienser. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på. Beställ i god tid.

Alternativt tillbehör

Pressad kokt potatis

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Bräss

Liknande recept som Gräddstuvad kalvbräss