Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 519

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spiralpasta torr 5.0 dl 30%
Kronärtskocksbotten } 0.5 burk 4%
Salami 75.0 gram 13%
Parmaskinka skivad 75.0 gram 9%
Tomater 2.0 styck 2%
Majskorn kokt konserv 100.0 gram 4%
Rucolasallat 1.0 knippe 1%
Mozzarella 200.0 gram 25%
Dressing:
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Olivolja 3.0 msk 16%
Vatten 3.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Salladskrydda 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spiralpasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skala och pressa eller finhacka vitlök. Blanda ingredienserna till dressingen.
- Häll av kronärtskocksspad. Skär dem i mindre bitar. Strimla salami och skinka. Kärna ur tomater och skär i små bitar. Häll bort spadet från majskornen. Skölj och riv rucola i mindre bitar. Skär mozzarella i bitar.
- Spola av pastan i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda i en stor skål pasta med dressing och vänd ner övriga ingredinenser. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Varm/ljummen pastasallad fungerar utmärkt som lätt måltid, som förrätt, picknick eller på buffébordet. Om rätten serveras kall, tillsätt i så fall salladen efter det att pastan kallnat.
Alternativ
Fler recept inom Pastasallader
Liknande recept som Italiensk pastasallad
-
Insalata di pollo - kycklingsallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pestopasta med soltorkade tomater och ärtskott
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sallad med pasta, skinka och medvurst
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad med rörpasta, mozzarella, oliver
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Kall tortellinisallad med mozzarella och melondressing
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pastasallad med rostade pinjenötter och chevre
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad med balsampasta och chorizo
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan