Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 269

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle färsk 500.0 gram 61%
Tomater 5.0 styck 8%
Gul lök 1.0 styck 5%
King solo vitlök 1.0 styck 3%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Babyspenat 1.0 förp. 2%
Olivolja 2.0 msk 21%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomater i bitar. Hacka chili.
- Sätt 2 kastruller på spisen, en stor och hög, en låg och vid. Koka upp vatten (gärna i vattenkokare då det går jättesnabbt).
- Fräs lök, vitlök och chili i oljan i den mindre kastrullen. Tillsätt tomater.
- Koka pasta i den större kastrullen med vattnet från vattenkokaren.
- Koka tomatblandningen medan pastan kokar. Vänd ner spenat.
- Häll av pastan. Vänd ner i tomatkastrullen. Skaka runt allt. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Riv så mycket ost du tycker om över. Klart.
Kockens kommentar
Det tar cirka 10-15 minuter om du har en vattenkokare eller induktionsspis. Läs mer om tagliatelle och pecorino > klicka på ingredienserna.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Tagliatelle med spenat, tomat och pecorino
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani