
Bavette med tre sorters pesto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 881

GBR (GI) / port: 16
Recept: 3525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bavette pasta Barilla } 400.0 gram 35%
Genovese:
Pesto Genovese Barilla } 190.0 gram 28%
Basilika 4.0 stjälkar 0%
Vatten från pastakoket 3.0 msk 0%
Rosso:
Pesto Rosso Barilla } 200.0 gram 19%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Körsbärstomater 10.0 styck 1%
Vatten från pastakoket 3.0 msk 0%
Calabrese:
Pesto Calabrese Barilla } 190.0 gram 18%
Chilifrukt röd 0.5 styck 0%
Vatten från pastakoket 3.0 msk 0%
Kockskolan:
Pastakastrull > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (15 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Grovhacka basilika. Kvarta körsbärstomater. Hacka chili.
- Värm pesto i tre stekpannor eller kastruller på låg värme. Tillsätt 2/3 av vattnet och rör försiktigt. Tillsätt övriga ingredienser i respektive panna.
- Fördela pastan i de tre pannorna och tillsätt 1/3 av vattnet. Salta vid behov. Servera!
Kockens kommentar
Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en klassisk rätt från Genua som är pestons hemstad. Om man ska göra den här rätten till flera personer är det även fräscht att tillaga lite av varje sort och servera på samma tallrik, eftersom de har olika färg. Bavette är en smal bandpasta (läs mer > Klicka på ingrediensen) och passar utmärkt att kombineras med just pesto. Läs mer om pesto > klicka på ingrediensen.Bavette, trenette och linguine är tre pastasorter som klassiskt används med pesto. Läs mer > Om spagetti.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Bavette med tre sorters pesto
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani