För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: © deliaonline.com ¤

Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Linguine torr

400.0 

gram

Potatis

400.0 

gram

Gröna bönor färska

250.0 

gram

Pesto Genovese

160.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pesto >

 

 

Om spagetti >

 

 

Om pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 21

Recept: 2754 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 465 gram)

Ingredienser

Visa:

Linguine torr 400.0 gram 52%

Potatis 400.0 gram 10%

Gröna bönor färska 250.0 gram 3%

Pesto Genovese 160.0 gram 32%

Olivolja 1.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Om pesto > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Om pasta > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tillaga egen pesto om sådan önskas. Se recept via länk nedan. Extra tillagningstid 10-15 minuter.
  2. Skala och skiva potatis.
  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i potatis och pasta och låt koka tills potatisen mjuknat och pastan är al dente (cirka 10 minuter). Lägg i bönorna efter halva tiden.
  4. Häll av vattnet i durkslag, men spar lite av spadet. Lägg tillbaka i kastrullen.
  5. Späd peston med kokspad eller olivolja till lös soppa. Rör ner det i pannan. Smaka av och tillse att maten är ordentligt varm.
  6. Servera. Skvätta lite olivolja över.

Kockens kommentar

Pesto alla Genovese  (pesto från Genoa, legurisk pesto) är den klassiska peston och mest förekomna. Består av rikligt med basilika blandat med pecorino, pinjenötter, vitlök och olivolja. Variera gärna med annan pesto (klicka på > Om pesto). För att se originalreceptet på bilden, klicka på "Foto" under bilden.

Passar till

Hemlagad Pesto Genovese

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta