Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 148

Kcal / portion: 689

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2754 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Linguine torr 400.0 gram 52%
Potatis 400.0 gram 10%
Gröna bönor färska 250.0 gram 3%
Pesto Genovese 160.0 gram 32%
Olivolja 1.0 msk 4%
Kockskolan:
Om pesto > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Tillaga egen pesto om sådan önskas. Se recept via länk nedan. Extra tillagningstid 10-15 minuter.
- Skala och skiva potatis.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i potatis och pasta och låt koka tills potatisen mjuknat och pastan är al dente (cirka 10 minuter). Lägg i bönorna efter halva tiden.
- Häll av vattnet i durkslag, men spar lite av spadet. Lägg tillbaka i kastrullen.
- Späd peston med kokspad eller olivolja till lös soppa. Rör ner det i pannan. Smaka av och tillse att maten är ordentligt varm.
- Servera. Skvätta lite olivolja över.
Kockens kommentar
Pesto alla Genovese (pesto från Genoa, legurisk pesto) är den klassiska peston och mest förekomna. Består av rikligt med basilika blandat med pecorino, pinjenötter, vitlök och olivolja. Variera gärna med annan pesto (klicka på > Om pesto). För att se originalreceptet på bilden, klicka på "Foto" under bilden.Passar till
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani