Gräddig tagliatelle med gorgonzola

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gräddig tagliatelle med gorgonzola

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tagliatelle färsk

500.0 

gram

Smör normalsaltat

20.0 

gram

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Grädde

3.0 

dl

Ricotta }

250.0 

gram

Gorgonzola }

200.0 

gram

Salt till smaksättning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2885 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 442 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle färsk 500.0 gram 23%

Smör normalsaltat 20.0 gram 5%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Grädde 3.0 dl 37%

Ricotta } 250.0 gram 12%

Gorgonzola } 200.0 gram 23%

Salt till smaksättning %

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackning. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka pastan i kastrullen.
  2. Smält smör i en annan kastrull. Skiva selleri och lägg i. Låt fräsa på medelvärme i ett par minuter.
  3. Rör ner grädde, ricotta och gorgonzola med sellerin. Koka upp under omröring. Stäng av plattan och låt eftersjuda någon minut.
  4. Blanda såsen med pastan.

Kockens kommentar

Det går naturligtvis att använda torkad pasta eller andra pastasorter som spagetti, liksom olika sorters ädelost. Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.

Alternativ

Pasta alla Alfredo

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Gräddig tagliatelle med gorgonzola