Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 926

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle färsk 500.0 gram 18%
Grädde 6.0 dl 58%
Kycklingfond konc. 6.0 msk 7%
Sardellfilé i burk 100.0 gram 5%
Kapris 100.0 gram 1%
Parmesan nyriven 120.0 gram 12%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Grovhacka sardeller. Slå av vattnet från kapris.
- Koka upp grädde och kycklingfond, sänk värmen till låg. Lägg i sardeller, kapris och peppra. Låt puttra någon minut.
- Koka pasta efter anvisning på paketet.
- Blanda pastan med såsen och parmesan. Servera. Garnera förslagsvis med ruccola.
Kockens kommentar
Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Medelhavspasta med sardeller och kapris
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani