Medelhavspasta med sardeller och kapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Medelhavspasta med sardeller och kapris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Tagliatelle färsk

500.0 

gram

Grädde

6.0 

dl

Kycklingfond konc.

6.0 

msk

Sardellfilé i burk

100.0 

gram

Kapris

100.0 

gram

Parmesan nyriven

120.0 

gram

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Clairet du Château de Lisennes

Torrt rosévin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 926

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 15%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 490 gram)

Ingredienser

Visa:

Tagliatelle färsk 500.0 gram 18%

Grädde 6.0 dl 58%

Kycklingfond konc. 6.0 msk 7%

Sardellfilé i burk 100.0 gram 5%

Kapris 100.0 gram 1%

Parmesan nyriven 120.0 gram 12%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Grovhacka sardeller. Slå av vattnet från kapris.
  2. Koka upp grädde och kycklingfond, sänk värmen till låg. Lägg i sardeller, kapris och peppra. Låt puttra någon minut.
  3. Koka pasta efter anvisning på paketet.
  4. Blanda pastan med såsen och parmesan. Servera. Garnera förslagsvis med ruccola.

Kockens kommentar

Läs mer om tagliatelle > Klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Medelhavspasta med sardeller och kapris