
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2651 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Spagetti Barilla 400.0 gram 54%
Aubergine 1.0 styck 3%
Vetemjöl 2.0 dl 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Basilika färsk 10.0 blad 0%
Ricotta } 4.0 msk 3%
Olivolja till stekning 2.0 msk 9%
Frityrolja till fritering 4.0 dl 12%
Salt 0%
Flingsalt 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Skapat av: Barilla
Kock: Christian Campogiani
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Skala och skiva vitlök tunt. Grovhacka basilika.
- Tvätta aubergine och skala den med potatisskalare så du får tunna remsor som skall användas till garnityr. Lägg dessa åt sidan.
- Skär resterande aubergine i kuber 3x2 cm. Salta lätt och stek kuberna i het olivolja tills de får gyllenbrun yta, cirka 7 minuter. Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Lägg ner vitlök, körsbärstomater, tomatpuré, salt och basilika. Låt ingredienserna koka ihop lite, på hög värme i cirka 4 minuter. Lägg i auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
- Häll mjöl på en tallrik. Vänd aubergineremsorna i mjölet.
- Värm rikligt med olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna. Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen. Fritera tills de får fin yta, cirka 7 minuter. Vänd då och då. Lägg upp på hushållspapper och salta.
- Blanda spaghetti med såsen. Lägg upp i portionsskålar och lägg 1 msk ricotta på varje portion. Toppa med friterade aubergineskal.
Kockens kommentar
Spagetti alla Norma är en siciliansk klassisk maträtt. Rätten tros vara uppkallad efter operan Norma av kompositören Vincenzo Bellini. En annan förklaring sägs vara att maträtten respekterar "normer" och tradition.Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Inga barn i närheten. Använd gärna glasögon av något slag. Låt oljan svalna innan den hälls bort. Hett fett och vatten passar inte ihop och det kan sprätta förfärligt. Det man friterar skall vara torrt. Om olyckan är framme och det börjar brinna, undvik att släcka med vatten. Försök kväva elden med lock på kastrullen eller med en brandfilt.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani