Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker

Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spagetti Barilla

400.0 

gram

Aubergine

1.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

dl

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Körsbärstomater burk

400.0 

gram

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Basilika färsk

10.0 

blad

Ricotta }

4.0 

msk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Frityrolja till fritering

4.0 

dl

Salt

 

 

Flingsalt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Two Vineyards Malbec

Smakrikt rött vin
Pris: 225 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 18

Recept: 2651 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 544 gram)

Ingredienser

Visa:

Spagetti Barilla 400.0 gram 54%

Aubergine 1.0 styck 3%

Vetemjöl 2.0 dl 16%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Körsbärstomater burk 400.0 gram 3%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Basilika färsk 10.0 blad 0%

Ricotta } 4.0 msk 3%

Olivolja till stekning 2.0 msk 9%

Frityrolja till fritering 4.0 dl 12%

Salt 0%

Flingsalt 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och skiva vitlök tunt. Grovhacka basilika.
  3. Tvätta aubergine och skala den med potatisskalare så du får tunna remsor som skall användas till garnityr. Lägg dessa åt sidan.
  4. Skär resterande aubergine i kuber 3x2 cm. Salta lätt och stek kuberna i het olivolja tills de får gyllenbrun yta, cirka 7 minuter. Lyft dem ur stekpannan och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg ner vitlök, körsbärstomater, tomatpuré, salt och basilika. Låt ingredienserna koka ihop lite, på hög värme i cirka 4 minuter. Lägg i  auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
  6. Häll mjöl på en tallrik. Vänd aubergineremsorna i mjölet.
  7. Värm rikligt med olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna. Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen. Fritera tills de får fin yta, cirka 7 minuter. Vänd då och då. Lägg upp på hushållspapper och salta.
  8. Blanda spaghetti med såsen. Lägg upp i portionsskålar och lägg 1 msk ricotta på varje portion. Toppa med friterade aubergineskal.

Kockens kommentar

Spagetti alla Norma är en siciliansk klassisk maträtt. Rätten tros vara uppkallad efter operan Norma av kompositören Vincenzo Bellini. En annan förklaring sägs vara att maträtten respekterar "normer" och tradition.

Tänk på att frityroljan är farligt het och kan sprätta. Inga barn i närheten. Använd gärna glasögon av något slag. Låt oljan svalna innan den hälls bort. Hett fett och vatten passar inte ihop och det kan sprätta förfärligt. Det man friterar skall vara torrt. Om olyckan är framme och det börjar brinna, undvik att släcka med vatten. Försök kväva elden med lock på kastrullen eller med en brandfilt.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker