
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 15
Recept: 2418 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Cornetti Rigati Integrali Barilla 400.0 gram 59%
Morot 2.0 styck 3%
Palsternacka 100.0 gram 2%
Zucchini 100.0 gram 1%
Aubergine 1.0 styck 3%
Olivolja 1.0 dl 31%
Gul lök 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Chiliflingor 2.0 msk 1%
Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%
Salt 2.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om makaroner > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (20 min )
- Skala morot och palsternacka. Hyvla morot, palsternacka och zucchini i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär aubergine i kuber. Ansa och hacka lök och vitlök.
- Värm olivolja på medelvärme i en kastrull. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Aubergine suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att inte hälla på för mycket olja.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morot, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.
- Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.
Kockens kommentar
Cornetti är en "armbågsmakaron" och en regati sådan är räfflad. Läs mer > Om makaroner. Ortolana di Assesi var en välsignad nunna på 1200-talet från Assesi, en ort/kommun i mellersta Italien.Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett helt vegetariskt pastarecept som har sitt ursprung i centrala Italien och ofta kallas för Grönsakshandlarens pasta. Det som är speciellt med denna rätt är att jag kokar remsor av morötter, palsternacka och zucchini i några minuter tillsammans med pastan, vilket frigör grönsakernas goda smak och ger såsen en extra touch.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani