För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Cornetti Rigati Integrali Barilla

400.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

100.0 

gram

Zucchini

100.0 

gram

Aubergine

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

dl

Gul lök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Chiliflingor

2.0 

msk

Vatten från pastakoket

1.0 

dl

Salt

2.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om makaroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 605

GBR (GI) / port: 15

Recept: 2418 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 520 gram)

Ingredienser

Visa:

Cornetti Rigati Integrali Barilla 400.0 gram 59%

Morot 2.0 styck 3%

Palsternacka 100.0 gram 2%

Zucchini 100.0 gram 1%

Aubergine 1.0 styck 3%

Olivolja 1.0 dl 31%

Gul lök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Chiliflingor 2.0 msk 1%

Vatten från pastakoket 1.0 dl 0%

Salt 2.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om makaroner > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala morot och palsternacka. Hyvla morot, palsternacka och zucchini i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Skär aubergine i kuber. Ansa och hacka lök och vitlök.
  2. Värm olivolja på medelvärme i en kastrull. Lägg i aubergine, lök och vitlök, krydda med chili. Stek tills auberginen blivit gyllenbrun på båda sidor. Aubergine suger åt sig oljan och släpper sedan ifrån sig den igen, se därför upp med att inte hälla på för mycket olja.
  3. Koka pasta enligt anvisning på paketet. När 1 minut återstår, lägg ner morot, palsternacka och zucchini i pastavattnet. Ta 1 dl vatten från pastakoket och tillsätt i aubergineröran.
  4. Häll av pasta och grönsaker och blanda ihop med aubergineröran. Salta.

Kockens kommentar

Cornetti är en "armbågsmakaron" och en regati sådan är räfflad. Läs mer > Om makaroner. Ortolana di Assesi var en välsignad nunna på 1200-talet från Assesi, en ort/kommun i mellersta Italien.

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är ett helt vegetariskt pastarecept som har sitt ursprung i centrala Italien och ofta kallas för Grönsakshandlarens pasta. Det som är speciellt med denna rätt är att jag kokar remsor av morötter, palsternacka och zucchini i några minuter tillsammans med pastan, vilket frigör grönsakernas goda smak och ger såsen en extra touch.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta