Fettucini Alfredo, en variant

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fettucini Alfredo, en variant

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fettucine färsk

1000.0 

gram

Vispgrädde

5.0 

dl

Smör normalsaltat

300.0 

gram

Parmesan nyriven

100.0 

gram

Muskot riven

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Q-rious Semillon

Torrt friskt vitt vin
Pris: 51 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 1416

GBR (GI) / port: 18

Recept: 5664 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 17%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 720 gram)

Ingredienser

Visa:

Fettucine färsk 1000.0 gram 23%

Vispgrädde 5.0 dl 32%

Smör normalsaltat 300.0 gram 39%

Parmesan nyriven 100.0 gram 6%

Muskot riven 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (17 min )

  1. Riv parmesanosten fint.
  2. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och koka den al dente. Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  3. Tillsätt smör, grädde, parmesanost och muskot. Blanda. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Detta är en variant av den klassiska rätten Alfredo. Se originalet via länk nedan.

Originalet

Maestosissime fettuccine all´Alfredo

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Fettucini Alfredo, en variant