Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 761

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 20%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fettucine färsk 380.0 gram 16%
Parmesan nyriven 300.0 gram 36%
Smör 200.0 gram 48%
Muskot 0%
Kockskolan:
Om bandspagetti > Äts ej
Om pasta > Äts ej
Kock: Alfredo Di Lelio
Tillagning
- Riv parmesanost. Vispa rumsvarmt smör luftigt.
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i pastan och stormkoka den enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg smöret i stor stekpanna på svag värme.
- Lyft pastan ur kastrullen med en stektång och lägg i pannan (använd inte durkslag). Tillsätt ost och blanda. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskot. Servera genast.
Kockens kommentar
Rätten är namngiven efter Alfredo Di Lelio som tillagade den första gången 1892 i hans mammas restaurang. 1914 öppnade han sin egen restaurang "Alfredo" i centrala Rom, varifrån hans "maestosissime fettuccine all´Alfredo" blev vida känd, även om "smörpasta" redan tidigare fanns som rätt. Framför allt blev rätten känd för hans sätt att blanda och servera den vid bordet. På ett teatraliskt sätt liknande en dirigent, lyfte han upp pastan högt upp med guldbestick och lade över den på serveringsfat. Smart! Världsberömd och rik på en av de enklaste och billigaste rätter som finns. Klicka på Alfredo di Roma under bilden för att komma till restaurangens hemsida. Läs mer om fettucine > klicka på ingrediensen. Se film, klicka på > Om bandspagetti.Alternativ
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani