Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 1416

GBR (GI) / port: 18
Recept: 5664 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 17%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fettucine färsk 1000.0 gram 23%
Vispgrädde 5.0 dl 32%
Smör normalsaltat 300.0 gram 39%
Parmesan nyriven 100.0 gram 6%
Muskot riven 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Riv parmesanosten fint.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Tillsätt pastan och koka den al dente. Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
- Tillsätt smör, grädde, parmesanost och muskot. Blanda. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Detta är en variant av den klassiska rätten Alfredo. Se originalet via länk nedan.
Originalet
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Fettucini Alfredo, en variant
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani