Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskytterfilé

1000.0 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Zucchini

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Fänkål

1.0 

styck

Aubergine

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Tomatjuice

4.0 

dl

Babyspenat

1.0 

förp.

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brown Brothers Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 109 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 611 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskytterfilé 1000.0 gram 57%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%

 

Tillbehör:

Zucchini 1.0 styck 3%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Fänkål 1.0 styck 4%

Aubergine 1.0 styck 5%

Tomater 2.0 styck 2%

Tomatjuice 4.0 dl 5%

Babyspenat 1.0 förp. 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 130°C.
  2. Se till att kotlettraden är helt putsad från fett, ben och hinnor. Klappa in med salt och peppar.
  3. Tillbehör: Skär zucchini, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Halvera tomater. Lägg i en gryta tillsammans med tomatjuicen.
  4. Bryn kotlettraden i smör och olja. Lägg på ett galler. Stick in en termometer till mitten på köttet.
  5. Ugn: Sätt in grytan i ugnen. Sätt gallret med kotlettraden ovanför. Stek köttet 1,5-2 timmar till kärntemperatur 70°C.
  6. Låt köttet vila i några minuter. Koka upp grönsaksröran. Tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenat.
  7. Skär upp köttet. Servera med grönsakerna.

Fler recept inom Fläskstek, karréstek

Liknande recept som Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker