Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskytterfilé 1000.0 gram 57%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%
Tillbehör:
Zucchini 1.0 styck 3%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Fänkål 1.0 styck 4%
Aubergine 1.0 styck 5%
Tomater 2.0 styck 2%
Tomatjuice 4.0 dl 5%
Babyspenat 1.0 förp. 1%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 130°C.
- Se till att kotlettraden är helt putsad från fett, ben och hinnor. Klappa in med salt och peppar.
- Tillbehör: Skär zucchini, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Halvera tomater. Lägg i en gryta tillsammans med tomatjuicen.
- Bryn kotlettraden i smör och olja. Lägg på ett galler. Stick in en termometer till mitten på köttet.
- Ugn: Sätt in grytan i ugnen. Sätt gallret med kotlettraden ovanför. Stek köttet 1,5-2 timmar till kärntemperatur 70°C.
- Låt köttet vila i några minuter. Koka upp grönsaksröran. Tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenat.
- Skär upp köttet. Servera med grönsakerna.
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan