Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 27%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskbog 1800.0 gram 68%
Fläsksvål 55.0 gram 8%
Fettkappa gris 55.0 gram 23%
Kockskolan:
Så lagas fläskbog > Äts ej
Om näring fläsksvål > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 8 tim )
Se film, klicka på "The Italian Scallion" under bilden.
- Köttet skall vara med fläsksvål.
- Sätt ugnen på 120-125°C.
- Ugn 1: Lägg köttet på ugnsgaller med plåt under. Sätt in i ugn i cirka 8 timmar till kärntemperatur 75°C
- Ugn 2: Höj ugnstemperaturen till 250-260°C. Vänta en kvart så att ugnen hinner bli riktigt het.
- Sätt in köttet i 10-20 minuter tills svålen blivit fint brun och knaprig.
- Ta ut och låt vila 10 minuter innan köttet skärs upp.
Kockens kommentar
Knaperstekt fläsksvål är härligt gott, men fett- och näringsrikt och svarar för 1/3-del av bogstekens energimängd tillagad.Näring fläsksvål: Svål med fettkappa ingår inte i Livsmedelsverkets Databas och därmed inte heller i Dietkokbokens bas. Därför måste "svål" med fett läggas till för att få rätt portionsvikt och näringsvärden. Utan svål minskar fettmängden i bogsteken från 15% till 11% och energimängden per portion med cirka 200 Kcal. Läs mer > Om näring fläsksvål.
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Fläskbog med knaperstekt svål
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan